Program for sæson 2023-2024

2023-10-15 13:00

Omstigning til paradis (1951)

Tag med til det sexede New Orleans, og opdag familiehemmelighederne, der formede Blanche, en forførende men falmet sydstatsskønhed, der dukker op hos sin søster forarmet og desperat. Blanche kæmper for at opretholde en sofistikeret facade, men hun kan ikke snyde sin skarpe svoger, og han nyder at pine hende, hvilket får frygtelige konsekvenser. Hun søger trøst hos sin søster, hvis loyalitet er splittet mellem hendes mand og Blance, og Mitch, en venlig, men ensom mand, der tilbyder Blanche det, der kan vise sig at være hendes sidste change for et lykkeligt liv.

Instruktør: Elia Kazan

Spilletid: 2 timer 5 minutter

2022-11-19 13:00

Min fynske barndom (1994)

Genudgivelse med forord af musikeren Peter Sommer. Min fynske Barndom (1927) er den verdenskendte danske komponist Carl Nielsens selvbiografi om barndommen, der var præget af dårlige økonomiske kår for den store søskendeflok. Faderen ernærede sig som daglejer, maler og spillemand, og Carl Nielsen blev tidligt sendt ud for at tjene. Som dreng fik han violinundervisning, i en lokal musikforening stiftede han for første gang bekendtskab med den klassiske orkestermusik.
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Frits Helmuth, Morten Gundel, Lars Bang, Søren Arli, Jesper Milsted, Anders Forchhammer, Erling Bille

Instruktør: Erik Clausen

Spilletid: 2 time 6 minutter

2023-12-17 13:00

Four Christmases (2008)

Four Christmases er en julekomedie. Ingen holder mere af julen end Brad og Kate. Hver jul drager kæresteparret på ferie til en eksotisk sydhavsø, og på den måde slipper de for deres besværlige familier og forældrenes nye koner, mænd og børn.
Denne jul bliver imidlertid anderledes. Lufthavnen bliver lukket pga. tågebanker, og en lokal tv-station fanger Kate og Brad på kamera. Hermed har de ingen undskyldninger for ikke at besøge Brads far og Kates mor og Brads mor og Kates far....
Fire juleaftener på én dag!

Instruktør: Seth Gordon

Spilletid: 1 time 28 minutter

2024-01-14 13:00

Flammen og Citronen (2008)

1944. Vi befinder os i det besatte København. Mens resten af landet håber, at krigen snart får ende, er modstandsfolkene 'Flammen' og 'Citronen' Holger Danske gruppens mest effektive våben, skarpt holdt til ilden af politichef Winther. Da Flammen beordres til at henrette sin kæreste, Ketty kommer han imidlertid i tvivl. I kampen for landets frihed er zonerne grå, og det bliver sværere og sværere at finde grænsen mellem venner og fjender.
Suespillere: Mads Mikkelsen, Jesper Christensen, Stine Stengade, Peter Mygind, Christian Berkel, Thure Lindhardt, Finn Bergh, Martin Greis

Instruktør: Ole Christian Madsen

Spilletid: 2 time 11 minutter

2024-02-18 13:00

Frygtelig lykkelig (2008)

Baseret på Erling Jepsens roman. Den unge politimand, Robert, er fast besluttet på at begrave fortiden én gang for alle. Så stillingen, som landbetjent i en lille sønderjusk by, er måske ikke et ønskejob, men snarere en nødvendig mellemstation på vej tilbage til civilisationen.
Robert skal bare lige have overstået vikariatet og i øvrigt opføre sig efter bogen. Men det lokale, provinsielle hierarki viser sig dog en anelse vanskeligt at passe ind i Roberts planer, for livet er som bekendt ikke for nybegyndere - og da slet ikke på landet... En både komisk, dramatisk og grotesk film, der udspiller sig i et landskab fyldt med mudder, køer ... og gummistøvler. Filemen er baseret på virkelige hændelser.

Instruktør: Henrik Ruben Genz

Spilletid: 1 time 40 minutter

2024-03-17 13:00

Peter Von Scholten (1987)

Han frigav slverne i 1848. Han talte konge og regering imod. Han elskede sine samtidige koner lige højt. Han var Danmarks sidste generalguvernør på de vestindiske øer og hans navn var Peter Von Scholten.
Filmen om ham er en pragtfuld historie omkring kærlighed, loyalitet og vemod. Den er et farverigt galleri af personer, der viser tiden og de grusomheder der fandt sted under den.
Skuespillere: Ole Ernst, Birgitte Federspiel, Preben Kristensen, Bodil Udsen, Karen-Liste Mynster, Henning Moritzen, Jesper Langberg, Etta Cameron og Anna Adair

Instruktør: Palle Kjærulff-Schmidt

Spilletid: 1 time 49 minutter

2024-04-14 13:00

Generalforsamling 2024

Generalforsamling i 2024 er 14. april kl. 13. Efter denne vises en film med bl.a, Humphrey Bogart. I 2024 viser vi Afrikas Dronning fra 1952 med Kathrine Hepburn og Richard Marner. Alle er velkomne

Spilletid: 1 timer 45 minutter