Program for sæson 2022-2023

2022-10-23 13:00

Stolthed og fordom (2005)

Filmen bygger på Jane Austens roman fra 1813 af samme navn. Historien handler især om Elizabeth Bennets, der har fire søstre, og hendes families anstrengelser for at få døtrene godt afsat. Hendes søster ser ud til at kunne få den velhavende Mr. Bingley, men det forpurres i første omgang af Bingleys standsbevidste ven, Mr. Darcy. Elizabeth kan derfor ikke fordrage Darcy. Elizabeth og Darcy mødes ofte tilfældigt, og bag fjendskabet begynder var- mere følelser at udvikle sig. Da Bennet-familien står over for en skandale, der ville ødelægge dem, viser Darcy sig dog som en hædersmand.

Instruktør: Joe Wright

Spilletid: 2 timer 7 minutter

2022-11-20 13:00

Yao (2018)

Komedie-drama, der handler om en dreng, Yao, som elsker eventyr. Han og stikker af fra sin landsby i Senegal for at tage til Dakar og møde sin helt, Seydou Tall (Omar Sy), der er en berømt fransk skuespiller på besøg i sit hjemland. Seydou bliver så overvældet af Yaos ildhu og entusiasme, at han beslutter sig for at følge ham hjem. Turen går ikke helt som planlagt, og på deres forunderlige og underholdende rejse til til Yaos landsby indser Seydou, at turen også bringer ham i kontakt med hans egne rødder – på godt og ondt. Omar Sy har vi tidligere set i De urørlige.

Instruktør: Philippe Godeau

Spilletid: 1 time 43 minutter

2022-12-18 13:00

Den tid på året (2018)

Hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig familie, skal man i år atter samle hele familien om en traditionsrig juleaften med sange, andesteg og gaver. På en aften som denne er der naturligvis plads til alle, de fraskilte for- ældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og ikke mindst familiens børn, som skal passe ind i forældrenes forestilling om hjerternes fest. På overfladen sitrer en intens stemning af irritation, der er lige så antændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om julefred. For intet er, som vi bilder os ind det er - på den tid af året.

Instruktør: Paprika Steen

Spilletid: 1 time 45 minutter

2023-01-22 13:00

Kvinden i guld (2015)

Den 80-årige Maria Altman hyrer advokaten Randy til at lægge sag an mod den østrigske stat. Årsagen er, at nazisterne under anden verdenskrig frarøvede hendes velhavende, jødiske, familie et uerstatteligt maleri af hendes tante. Det er Kvinden i guld af Gustav Klimt. Værket er havnet på museet i Wien og er blevet et værdifuldt symbol for den østrigske stat. Historien er baseret på virke- lige hændelser. Oscar-vinderen Helen Mirren spiller Maria Altman, der holder fast i sin ret til maleriet, og Ryan Reynolds har rollen som advokaten, der sætter sin karriere og familie på prøve i forsøget på at vinde den ældre kvindes sag.

Instruktør: Simon Curtis

Spilletid: 1 time 49 minutter

2023-02-19 13:00

Skytten (2013)

Genindspilning af en film fra 1977, hvor Jens Okking spillede den rolle, Kim Bodnia her har overtaget. Danmark har fået en ny regering, der vandt valget på sin grønne profil, men kort efter støtter en kontroversiel aftale med USA om klimabelastende olieboringer i det sårbare Nordøstgrønland. Journalisten Mia Moesgaard (Trine Dyrholm) kommer på sporet af denne politiske skandale, som involverer udenrigsministerens (Nikolaj Lie Kaas) forestående aftale med den amerikanske regering. Hun bliver kontaktet af geofysikeren og den tidlige- re olympiske skytte, Rasmus (Bodnia), der har afgørende viden i sagen.

Instruktør: Annette K. Olesen

Spilletid: 1 time 30 minutter

2023-03-26 13:00

Lion (2016)

Den femårige indiske dreng, Saroo, bliver væk fra sin familie, efter han er fal- det i søvn i et tog på vej til Calcutta. Saroo lever herefter som hjemløs i hoved- stadens barske miljø, men kommer senere på børnehjem, hvor et australsk par adopterer ham. Efter en lykkelig opvækst i den tasmanske by, Hobart, begyn vage barndomsminder at komme tilbage til den nu voksne Saroo. Derfor be- slutter han sig for at finde sine biologiske forældre. Filmen er baseret på Saroo Brierleys livshistorie. Filmen fik seks Oscar-nomineringer, mens Dev Patel, også kendt for Slumdog Millionaire, vandt prisen som bedste mandlige birolle.

Instruktør: Garth Davis

Spilletid: 1 time 58 minutter

2023-04-23 13:00

Generalforsamling 2023

Generalforsamling i 2023 er 23. april kl. 13. Efter denne vises en film med bl.a, Humphrey Bogart. I 2022 viser vi Den barfodede grevinde fra 1954 med Ava Gardner og Edmond O'Brien. Alle er velkomne

Spilletid: 2 timer 8 minutter