Program for sæson 2020-2021

2020-10-25 13:00

Ordets magt (2017)

Mønsterbryderen Neïla Salah er en ung fransk kvinde med arabisk oprindelse, der - trods en opvækst under fattige kår - er kommet ind på jurastudiet, hvor hun bl.a. undervises af den anerkendte Pierre Mazard. Mazard er en brillant underviser, men også en provokatør, som har svært ved ikke at dele ud af sine både sexistiske og racistiske holdninger. Efter at have ført sig frem på det groveste overfor Neïla, får Pierre en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op mod skolens prestigefyldte konkurrence i retorik på højeste ekvilibristiske niveau.

Spilletid: 1 time 35 minutter

2020-11-18 13:00

Så længe jeg lever (2018)

Filmen følger den folkekære trubadur, John Mogensens, liv med op- og nedture. Drengen John synger i kor, og som ung får han sit gennembrud i vokalkvartetten Four Jacks. Efter denne gruppes opløsning oplever John en af sine nedture, indtil han opnår stor succes med dansktopsange. John er noget af en perfektionist på det musikalske område, og han forsømmer sin kone Ruth. Han er bange for ikke at kunne leve op til sig selv, og dulmer problemerne med et alt for stort alkoholforbrug. Ud over den dramatiske handling og det spændende tidsbillede byder filmen på et genhør med mange af de kende sange - fremragende fremført af Rasmus Bjerg.

Spilletid: 1 time 45 minutter

2020-12-20 13:00

Den tid på året (2018)

Hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig familie, skal man i år atter samle hele familien om en traditionsrig juleaften med sange, andesteg og gaver. På en aften som denne er der naturligvis plads til alle, de fraskilte forældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og ikke mindst familiens børn, som skal passe ind i forældrenes forestilling om hjerternes fest. På overfladen sitrer en intens stemning af irritation, der er lige så antændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om julefred. For intet er, som vi bilder os ind det er - på den tid af året.

Spilletid: 1 time 45 minutter

2021-01-24 13:00

Te med damerne (2018)

Dokumentarfilm med fire af Englands mest berømte, ældre skuespillere. De er til ti selskab på Joan Plowrights landsted, hvor hun boede med sin nu afdø-de mand, Laurence Olivier. Her udveksler de fire kvinder sladder og fortæller anekdoter fra deres lange karriere og liv. Det har de gjort en gang om året i mange år, men denne gang er der et kamerahold med ved tebordet. De lærte deres fag at kende på de skrå brædder og udviklede deres store talenter foran et levende publikum. Skuespil for kameraet gør man for pengene, som de siger. Alene optagelserne fra gamle teaterstykker er billetten værd.

Spilletid: 1 time 30 minutter

2021-02-28 13:00

Book Club (2018)

De fire kvinder, der alle er over 60 – Diane, Vivian, Sharon og Carol – har i en længere periode haft en bogklub, hvor de en gang om måneden mødes og diskuterer en ny bog. En dag beslutter de sig for at prøve en ny genre og kaster sig over E.L. James’ meget erotiske bestseller Fifty Shades of Grey. Bogen sætter tanker i gang hos de ikke mere unge kvinder, og de begynder pludselig at sætte spørgsmålstegn ved deres eget kærlighedsliv. Book Club en underholdende film med et opløftende budskab om, at det aldrig er for sent at begynde at leve livet til fulde.

Spilletid: 1 time 44 minutter

2021-03-28 13:00

Kaptajnen (2017)

En autentiske historie om en tysk desertør i 2. verdenskrigs sidste dage. Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig, men han må stjæle for at overleve. Udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil. Den viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn i Luftwaffe. Han tager den på bare for lige at se, hvor-dan det føles, men indser straks, at klæder skaber folk. Ingen betvivler for alvor hans rang, og inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne.

Spilletid: 1 time 59 minutter

2021-04-18 13:00

Generalforsamling 2021 (2021)

Generalforsamling i 2021 er 18. april kl. 13. Efter denne vises en film med Humphrey Bogart. I 2021 viser vi Uvejrsøen Key Largo med Bogarts hustru: Lauren Bacall . Alle er velkomne

Spilletid: 2 timer 11 minutter